apploud tým

Návrat do kanceláře

Kdo se těšil zpátky do kanceláře? Přinesla remote práce více pozitiv nebo negativ?

Po třech měsících se svět i Apploud postupně vrací do normálu. Už pár týdnů se dobrovolně potkáváme v kancelářích poblíž pražské Náplavky. Ačkoliv home office využíváme i mimo celosvětovou krizi a jsme na něj zvyklí, několik měsíců na remote nám změnilo perspektivu, a do kanceláře se většina z nás těšila.

Práce z domu není pro IT studio žádnou komplikací. Ačkoliv někomu doma chyběl dobrý externí monitor nebo kávovar, náš tým odváděl pořád stabilní výkon. Co se ale změnilo?

Produktivní celý den

Zeptali jsme se našich kolegů. Ondra (backend vývojář) si pochvaloval to, že mohl spát déle, protože nemusel nikam chodit. Zároveň se od práce nerozptyloval polední pauzou a stihl toho za den víc. Na druhou stranu mu chyběl kontakt s lidmi z týmu, ačkoliv na nedostatek komunikace si nemohl stěžovat. „Potěšilo mě, že lidi reagovali na zprávy okamžitě. Odpovědi přišly vždy do pár minut,“ říká Ondra.

Dobrou komunikaci si pochvaloval i Michal (tester). „Jakmile jsme si všichni zvykli aktivně používat Google Hangouts, tak byla komunikace snad efektivnější než v kanceláři,“ vypráví. Následně ale dodává, že jinou zásadní změnu nezaznamenal, snad kromě toho, že si za den natrackoval více hodin práce. „Vstával jsem brzo a kolikrát jsem začínal pracovat už v sedm ráno, tak jsem toho stihl o mnoho více, než ve vile, kde začínáme až v devět,“ vysvětluje Michal.

Návrat do kanceláře

Práce z domu není pro každého

Ne všichni byli ze vzniklé situace nadšení. Jan, náš šéf popisuje, že nejnáročnější bylo zvládat každý den přes osm hodin video callů. „Nakonec jsem u nich musel i obědvat,“ doplňuje Jan.

Šťastný na home office nebyl ani Kuba (frontend vývojář), který si nezvykl na to, že meeting probíhaly brzo ráno. Ačkoliv hned dodává, že mu vyhovoval klid na práci a že se mu zvýšila produktivita. Když chtěl, mohl si dát chvilku klidu a pokračovat v práci na projektu po pauze.

Zpátky do vily

Dnes už jsme zpátky v naší Kovařovicově vile a pracujeme spolu pod jednou střechou. Celá proběhlá situace tým ještě více spojila a dokonce jsme přivítali nové posily. Teď už spolu přežijeme všechno!

Další články