apploud tým

Rok 2019 v Apploudu optikou šéfa

Jan David, zakladatel Apploudu, sepsal začátkem roku shrnutí našich loňských úspěchů. Protože dobrých zpráv není nikdy dost, rozhodli jsme se náš občasník nasdílet i na blog. Dozvíte se o naší první účasti v soutěži, změnách ve firmě nebo jak vypadá vize pro tento rok.

Změny ve struktuře firmy

Loni jsem si ověřil, že na svůj tým se můžu spolehnout. Jak totiž možná víte, loni se mi narodil první syn. Díky tomu, že mám obrovské štěstí na lidi kolem sebe, zvládám rodinu i firmu.

Hlavním cílem roku 2019 bylo efektivně oddělit vývoj a marketing od brandingu. Cíl jsme splnili – z Apploud Creative vzniklo brandingové studio Brandmark a náš segment Apploud Digital se rozvíjel v roli technologického partnera pro tvorbu webů a aplikací. Také se rozšířila vlastnická struktura. Nově v majetkovém uspořádání figuruje Jan Konáš, který v Apploudu působí již pět let.

Neškatulkujeme se do stále stejných projektů. Webové prezentace i aplikace jsme tvořili pro klienty z oboru realit, fintechu, ale i pro největší sportovní a finanční skupiny. Náš tým má aktuálně 16 lidí. Získali jsme výborné vývojáře z Isobaru. Na Výtoni máme inhouse týmy na grafiku, backend, frontend a testing.

AWS

Založili jsme divizi Apploud Plus na cloudové služby Amazonu. Divize má za cíl poskytovat integraci služeb Amazon Web Services na českém trhu. Amazon je jedním z nejvýznamnějších hráčů na poli cloudu, společně s Microsoft Azure a Google Cloudem. Cloudové služby generují více než polovinu příjmů z celého Amazonu.

Jedním z prvních klientů je Česká Spořitelna, spolu s galerií Gema. V současnou chvíli dodáváme pro oddělení otevřeného bankovnictví návrh architektury cloudu a stanovujeme postupy pro implementaci. Pracujeme na připravované službě ČS Trezor, která je právě v implementační fázi.

Škoda Chatbot

V létě jsme vyrazili na Bali a odtud spustili největšího Facebook chatbota v ČR, který navázal na velmi úspěšnou soutěž při MS v hokeji. Jeho úkolem byla propagace nového modelu auta Škoda Scala. V reálném čase jsme dokázali odbavit přes 180 tisíc uživatelů na chatbotu a 10 tisíc lidí na livestreamu Sparty.

Tím jsme si dokázali, že umíme vysokozátěžové aplikace v teorii i v praxi. Každý si může myslet, že jeho chatbot to zvládne, ale dokud nezažije skutečný test ohněm, nemůže mít jistotu.

Cetin, ZrychlujemeCesko.cz

Spolu s Cetinem jsme spustili novinky na ZrychlujemeCesko.cz. Společnost Cetin, se kterou spolupracujeme už tři roky, spustila vylepšenou podobu mapy pokrytí na webu, která umožňuje lépe pochopit geografické rozmístění technologií pro vysokorychlostní internet, zveřejňuje údaje o vývoji v reálném čase a je uživatelsky přívětivější. ZrychlujemeCesko.cz je hlavním pilířem B2C komunikace. My jsme dodali design a technologické řešení. Dlouhodobě jim pomáháme prodávat jejich služby a šířit dál myšlenku, že internet po kabelu je vždy jistější volba než kolísavá WiFi.

KKCG a WebTop100

V roce 2019 jsme se poprvé zúčastnili soutěže. Je nám ctí oznámit, že v loňském 18. ročníku WebTop100 jsme získali 2. místo za webové stránky pro KKCG a.s. v kategorii Obchod a služby B2B!

Vize majitele

Pro rok 2020 bych si přál kontrolovaný růst. Přes 60 % našich klientů s námi spolupracuje déle než dva roky, obzvlášť díky našemu rukopisu v designu a spolehlivosti v řešení technologických a marketingových potřeb klienta. To je i hlavním důvodem, proč rosteme pomalu, ale kontrolovaně, a zároveň stíháme reagovat na nejnovější trendy jako jsme to zvládli loni.

Chcete být součástí našeho růstu i vy? Ozvěte se na honza@apploud.cz!

Další články